duminică, 17 ianuarie 2016

Cea mai inteligenta telecomanda universala


Easy for You sau E4Y, este considerata cea mai inteligenta telecomanda universala. Poate fi folosita la 4 aparate diferite simultan (4 "fete").
Functioneaza pe coduri Made for You (are memorate aprox. 95% din codurile GBS, M4Y). 
Poate fi programata manual, are functie de cautare manuala sau automata, cautare dupa marca si poate indica codul memorat. 
Este ergonomica, intuitiva si, pentru marirea fiabilitatii, tastele centrale au contacte metalice.
Functioneaza cu doua baterii R6, care ii asigura o autonomie de cel putin 2 ani.

Programare
Se tine apasat butonul corespunzator dispozitivului (TV, DVD, VCR, TDT) pana cand ramane aprins LED-ul butonului ON/OFF (aprox. 6 sec), apoi se tasteaza codul corespunzator aparatului (se gaseste in catalogul GBS).
Codul trebuie sa fie format din 4 cifre. Pentru coduri GBS din doua sau trei cifre se tasteaza in partea stanga un numar corespunzator de zerouri (Ex. cod GBS Vestel LCD 43 se va tasta pe telecomanda E4Y codul 0043).
Dupa tastarea celor 4 cifre LED-ul se stinge si codul este memorat. Daca nu se stinge LED-ul, codul corespunzator nu exista in memoria telecomenzii (aprox. 95% din codurile GBS).

Cautare manuala
Se tine apasat butonul corespunzator dispozitivului (TV, DVD...) pana cand ramane aprins LED-ul. Se apasa in mod repetat CH+ sau CH- pana cand aparatul se opreste (telecomanda emite coduri pentru functia OFF).
Pentru memorarea codului trebuie apasata tasta OK.

Cautare automata
Se tine apasat butonul corespunzator dispozitivului (pornit manual!) pana cand se aprinde LED-ul. Se apasa apoi scurt butonul de oprire. Telecomanda va emite comanda de oprire la fiecare 2 secunde. Cand dispozitivul comandat se opreste se va apasa butonul OK pentru memorarea codului.

Cautarea dupa marca
Se tin apasate simultan butonul corespunzator dispozitivului dorit (pornit in prealabil) si tasta corespunzatoare marcii (tabel atasat) pana se aprinde LED-ul. In doua secunde telecomanda va emite succesiv coduri pentru oprire. Cand dispozitivul de comandat se opreste, se elibereaza tastele.

Indicare cod
Apasati simultan butonul corespunzator dispozitivului si tasta OK. In cateva secunde LED-ul se va aprinde intermitent cu pauze scurte intre cifrele codului. Trebuie sa numarati de cate ori se aprinde LED-ul. Pentru cifra zero LED-ul se va aprinde de 10 ori.

Coduri frecvente




2 comentarii:

  1. Buna, ledul rosu clipeste continuu si nu mai merge telecomanda.. ma puteti ajuta sa remediez ba rog?

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand schimbati bateriile. Daca sunt slabe se poate comporta asa.
    Reveniti.

    RăspundețiȘtergere